En eftermiddag i Negishi

Idag var tanken att vi skulle gå upp klockan nio och komma iväg och hitta på något tidigt, men vi vaknade båda två klockan 12.30 istället. Lite segt, men nu lär ju jetlagen vara bort i alla fall.

När vi vaknat bestämde vi oss för att åka till staden Negishi. Vi skulle till parken Sankei-en Garden. Mycket fin park, massor med japanska växter och dammar. Påminde lite om botaniska trädgården i Göteborg. Dock kom vi dit lite sent, när de bara hade öppet i en timme till. Men det var riktigt värt att gå in där ändå. Här följer en av de många bilderna vi tog där inne. Fast just denna bilden kom jag på nu att en japan tog åt oss. :)

Innan vi gick till parken stannade vi till på ett torg och åt kycklingbollar på spett. Mycket gott!! kostade bara 100yen styck, vilket blir 8.33 kr. Till det drack jag kallt Earlgrey-te med mjölk och socker på flaska. :)

En av många små stolpar ut med vägen. Alla hade rosor i olika färger. De var så fina att jag var tvungen att sätta Erik bredvid. :)

Av alla hus på gatan var detta det enda med grönska runt. Fint tycker jag!

Comments (2)

Britt-Mariemaj 8th, 2010 at 22:59

Fantastisk park ni var i! Det ser ut precis som man föreställer sig Japan. Traditionella Japan, alltså.
Jättekul att ni lägger upp många bilder!!
Ha det gott.
BM

Erikmaj 10th, 2010 at 22:18

Hej Mor. [STOP]
Fler växtbilder kommer [STOP]
Det går fint att äta med pinnar, har övat tidigare så det gick galant från dag ett. En japansk tant & gubbe som vi delade bord med när vi åt lunch blev förvånade och påpekade hur duktig jag var på att äta med pinnar. Mar det dock lite kämpigare med pinnarna men hon lär sig snabbt. [STOP]
Vi skall åka vidare nästa måndag och då skall vi bada i varma källor. [STOP]
Japanerna är ÖVERALLT! På vägen hem med tunnelbanan i dag så var det fullt överallt, som en strid ström med herrar i svart kostym, precis så som man har sett bå bilder / TV. Nästan så fullt att konduktörerna fick pressa in folk i vagnarna. [STOP]
Puss // Erik [STOP]

Kommentera

Din kommentar