RSS Feed

‘Okategoriserade’ Category

  1. Häng i NYC

    september 11, 2011 av Stefan

    Efter två dagar i New York har de första intrycken börjat lägga sig. Vi har mestadels spatserat omkring och är helt överens om att New York – trots allt smuts – är en massa mysig stad. Folk är väldigt tillmötesgående och arkitekturen är skönt blandad mellan street houses i europeisk stil, gamla skitiga tegelhus, pompösa stenskyskrapor och glasskrapor.

    Gårdagen spenderade vi mestadels med att spatsera runt i Downtown. På väg till Ground Zero mötte vi en kille på gatan som frågade om våra kameror och som visade sig bo i området sedan länge. Efter lite snack om kameror berättade han att han varit hemma vid dåden för tio år sedan och sett allt från taket på sitt hus – det var känslosamt att höra någon berätta om synen av folk som hoppar från skyskrapor. Innan vi skildes åt berättade han också att det varit tjafs om det nya bygget fram till för sex månader sedan då bygget sattes igång i maxhastighet för att det idag skulle se ut som att ”we’ve got our shit together”.

    På kvällen tog vi en promenad längs 5th Avenue upp till hörnet av Central Park där Apples glaskubbutik ligger, men det visade sig att de var i gång att byta ut glasväggarna så allt vi fick se var byggväggar. Väl inne shoppade vi dock en Apple TV respektive en iPad 2 så vi gick därifrån nöjda. Höjdpunkten för kvällen var när vi frågade en av Apples säljare om det gick att använda två iTunes-konton från olika länder på samma enhet . Hon var tvungen att tänka på saken och hitta ett politiskt korrekt sätt att säga att det går utan att göra det. ”iTunes is kind of confusing” var ett annat sätt att formulera ”du bör egentligen inte, men det går”.