RSS Feed

Hakuna matata…

10:14, september 22, 2011 av Erik

Sist dagen innan flyget till Las Vegas så insåg vi att vi faktiskt bara hade en dag kvar i New York och fick då eld i baken. Efter att Mamma tipsat om Roosewelt island som ligger i Hudson River precis jämte Manhattan så tog vi tunnelbanan till området jämte och tog sedan en linbana över till ön. Linbaneresan tog bara 10 minuter men det gav oss bra möjligheter att se Manhattan och att få några foton.

 

När vi var framme så började molnen spricka upp efter morgonens åska och regnoväder och vi kunde fälla ihop våra paraplyer. Vi gick sedan till turistinformationen för ön som låg precis vid linbanestationen. Vi kollade lite på kartorna och började snacka med tjejen som stod i kassan. Det visade sig att hon hade släktingar i norra Sverige men hade aldrig varit på besök i Sverige ännu, så vi tipsade om lite platser och när man skulle åka dit. Sedan pratade vi om GTA 4 och att man i ett uppdrag besöker just Roosevelt Island (Som i spelet heter Colony Island) och att spelet porträtterar ön med otrolig detaljrikedom, så när som på bilvägen dit. (I verkligheten går det ingen bro mellan ön och Manhattan, bara linbana och tunnelbana)

 

Efter besöket på Roosevelt island skyndade vi in i stan för att gå på museum of modern art- Väl där insåg Stefan (som var den drivande kraften bakom besöket) att det inte alls var vad han hade förväntat sig och vi vände i dörren efter att ha utnyttjat deras trådlösa internet en stund. Vi drog sedan vidare och fotade en katedral och kollade i en LEGO-butik bredvid Rockefeller Center där de hade en del häftiga byggen. Sedan tog vi oss ner till Flatiron building för att i alla fall ha sett en av New Yorks första skyskrapor. Vi skyndade sedan hem och bytte om för efter ännu en dag på stan skulle vi avsluta vår vistelse med en Broadway-show, The Lion King. Föreställningen var GRYMT BRA! Hur de hade gjort alla djuren med skådespelare på syltor som var giraffer, män med gaseller i händerna och på huvudet och fantastiska kostymer var beundransvärt.  Tyvärr fick man inte fota där inne men man kan hitta en del trailers och liknande på youtube. ex: denna Får ni chansen att se den så gör det. Det var helt klart ett av våra bästa minnen från New York.

Fler bilder hittar ni här


Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*


9 + = eighteen

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>